New York 2022

New York 2022

Většina kamarádů byla šokována, když jsem zmínil, že razím do New Yorku. Přece jen je tam teplá postel, komfort západního světa, hodně jídla, nikoliv  zima, spaní ve stanu, výlety bez bolesti, ani studená sprcha jako v jiných částech světa. 

Musím říct, že nejsem moc obdivovatel měst. Ale užíval jsem si Dháku, užíval jsem si Bishek. Užíval jsem si Kathmandu. Proč? Protože tyhle místa měly nesmírnou atmosféru. 

Takže jsem se těšil, že si užiju i atmosféru NY. Ale nebudu lhát, byl jsem zprvu spíš zklamán. Nedýchla na mě ta Amerika, co jsem čekal. Postupem času to bylo ale lepší. Ale to hlavně díky Bronxu a Brooklynu. V těchto částech jsem byl už jako ryba ve vodě.

Manhattan pro mě skončil spíš zklamáním. Vlastně jsem překvapen, kolik lidí jím bylo nadšeno a kolik lidí by ho chtělo navštívit. Feťáci, smrad moči a trávy, davy lidí... Pravda, tohle všechno jsem viděl na vlastní oči v Bangladéši, kde to bylo několikanásobně horší, ale nečekal bych, že zrovna tyhle věci některé lidi lákaj. Mě nevadí, mám ty hranice posunuté. Spíš jsem nezachytil toho ducha New Yorku...

Každopádně tím nechci říct, že je to hrozné místo. Je to zcela můj subjektivní pocit. Zatímco někdo kritizoval Bangladéš, že tam nic není, pro mě to je zem, kam bych se rád vrátil. A to mluví za vše. Na mě rozhodně nedávejte!

Manhattan

Italská a čínská čtvrť

Jižní Manhattan

Výhled na NY z Rockeffeler Plaza

Brooklyn Bridge

Židovská čtvrť a poté čínská

Cesta napříč Bronxem

A cesta napříč Brooklynem